Badmintonnen in Roermond voor slechts € 55 per jaar!!

inclusief nieuwjaarsborrel, borrel bij seizoensafsluiting en een jaarlijkse feestavond

Over de club


Over de club

Wij zijn de gezelligste recreatieve badmintonvereniging in Roermond met zo'n 60 leden. Onze leden bestaan uit zowel mannen als vrouwen in de leeftijd vanaf 18 jaar. Ook is er de mogelijkheid voor kinderen van leden (tot 18 jaar) om lid te worden tegen een gereduceerd tarief. Wij spelen in de Jo Gerrishal te Roermond. Wil je lid worden of wil je gewoon eens kijken of badminton iets voor jou is, dan bestaat altijd de mogelijkheid om twee keer gratis mee te spelen. Na deze twee keer kun je aangeven of je wel of geen lid wilt worden. We hebben zelf als vereniging een paar rackets tot onze beschikking dus het enige wat je mee moet nemen is sportkleding.

Het zou prettig zijn als je vooraf contact opneemt met het bestuur als je wilt komen spelen. Dit kan middels de contactpagina van deze site. Als je besluit om lid te worden bedraagt de contributie voor een volledig seizoen € 55,00. Als je halverwege het seizoen lid wordt betaal je een lager bedrag, berekend naar het aantal maanden wat je nog voor het lopende seizoen kunt spelen.

Wij zijn een recreatieve vereniging en je kunt bij ons dan ook geen bondscompetitie spelen. Daar staat tegenover dat de contributie daardoor laag te noemen is. Wij doen wel mee aan recreatieve toernooien zoals de Recreanten Competitie Midden Limburg en nodigen af en toe verenigingen uit op onze vaste speelavond zodat wij ook tegen andere badmintonners kunnen spelen.

Clubshirts

In samenwerking met onze sponsor Xavisport, is er een nieuw clubshirt ontwikkeld.
Wil je ook zo'n mooi clubshirt van BC Donderslag dan kun je deze bestellen via de webshop van Xavisport: https://webshop.xavisport.nl/bcdonderslag

Bij de bestelling kun je je naam of een andere tekst achter op het shirt laten printen! Gebruik bij de bestelling de kortingscode die je per email hebt ontvangen.

Competitie

BC Donderslag neemt ook dit seizoen met 2 teams deel aan de recreantencompetitie midden-Limburg.
Zie voor meer informatie de website van RCML.

Historie

In eerste instantie was onze vereniging een vriendenclub zonder bestuur, maar als een vereniging groeit, is het toch wenselijk dat op een gegeven moment een bestuur wordt gekozen, dit om problemen van allerlei aard te voorkomen. De initiatiefnemers voor een nieuwe club waren: Ger Heeskens, Peter Vervoort en Coen Lichtenberg.
De oprichtingsdatum was op 11 januari 1988, Badmintonclub Donderslag werd gekozen als clubnaam. Het eerste bestuur werd gevormd door: Mart Claessen, Voorzitter, Ger Heeskens, Penningmeester en Peter Vervoort, Secretaris.
De eerste jaren kon onze vereniging rekenen op een vaste groep badmintonners. Zij waren er gewoon elke speelavond en wij noemden deze groep graag "de harde kern". Deze harde kern bestond dan wel uit zo'n groep van 15 spelers en speelsters. Op dit moment is er nog één speler van het eerste uur: Ulrich van Garling. Jarenlang heeft de BCD meegedaan aan competitie wedstrijden en toernooien, vaak werd er een eerste plaats gehaald. Ook werd er jaarlijks een rommeltoernooi gehouden, hier moest een lid met een niet lid een aantal wedstrijden spelen en natuurlijk niet te vergeten de feestavonden, erg gezellig allemaal en absoluut de hoogtepunten van ons bestaan.
Door de jaren heen zijn er diverse activiteiten ondernomen. Kijkende naar de laatste jaren hebben we drie jaar achter elkaar een eigen recreantentoernooi georganiseerd, shirts met ons eigen clublogo laten vervaardigen, en sinds een aantal jaren nemen we deel aan de recreantencompetitie Midden Limburg. Voorts doen we mee aan andere recreantentoernooien die door verenigingen in de buurt georganiseerd worden. De sterke punten van onze vereniging zijn het tot niets verplicht zijn (behalve het betalen van contributie maar dat is maar € 55,00 op jaarbasis), gewoon lekker badmintonnen, zelf bepalen hoe laat je komt en wanneer je weer gaat. Ook het snel opnemen van nieuwe leden in de spelersgroep mag tot de sterke punten worden gerekend.
Door de jaren heen schommelde het ledenaantal tussen de 25 en de 40. De laatste paar jaar zitten we steevast tussen de 50 en 60 leden. Onze leden komen nu niet alleen uit Roermond, maar ook uit de verschillende dorpen in de buurt zoals Swalmen, Reuver, Beesel, Leeuwen, Asenray, Herten, Merum, Maasniel, Herkenbosch, Melick, Posterholt, St. Odiliënberg, Linne en Maasbracht.
Al met al een gezellige club, iedereen is er welkom, en waar goed of slecht spelen niet van belang is.

Bestuur

Voorzitter

Frank Beterams

Penningmeester

Bert Bouwman

Secretaris

Bert Janssen

Sponsorkliks


Steun de club door te shoppen via een van onderstaande webshops.
Het kost jou als koper niks extra maar levert de club geld op!

Totaal opgehaald bedrag
€ 1,461.35
In behandeling door Sponsorkliks
€ 4.52      (o.a. teruggestuurde bestellingen worden niet uitgekeerd)
Goedgekeurd door de webwinkel
€ 5.44
Ontvangen door Sponsorkliks
€ 8.81
Voldoet aan uitbetalingsminimum
€ 0.00
Overgemaakt naar BC Donderslag
€ 1,442.58

Sponsors


Jannie Fermont Bouw en klusservice uit Roermond.
Mijn naam is Jannie Fermont, ik ben al sinds 1984 werkzaam in de bouw. Nadat ik bij verschillende aannemers werkzaam ben geweest en voldoende ervaring heb opgedaan ben ik voor mezelf begonnen. Ons bedrijf bestaat sinds 2000. Wij houden ons bezig met het verbouwen en renoveren van uw woning, ook renoveren wij badkamers van begin tot het einde zonder dat er derden aan te pas komen, dus alles in een hand. Garantie en service hebben wij hoog in ons vaandel staan.
 

Wilt u zich als club, bedrijf of school exclusief presenteren dan bent u bij Xavisport aan het juiste adres. Wij leveren gepersonaliseerde sportkleding, van sportsokken tot de complete teamkleding en bedrijfskleding. Samen met u gaan we kijken naar uw wensen voor een product en een ontwerp dat past bij uw club, bedrijf, school of evenement. U kunt contact opnemen via info@xavisport.nl voor meer informatie.

Heb je een nieuw racket nodig? Neem contact op met ons lid Yannick voor meer informatie! Hij kan je alle rackets van QLT-Sports laten proberen voordat je een keuze maakt.

Collectiony helpt bedrijven en instellingen van klein tot groot met het verbeteren van hun efficiëntie om zo de concurrentiepositie te waarborgen. Neem voor meer informatie contact op met Collectiony en bekijk ook de website voor referenties en enkele voorbeelden: www.collectiony.com

Wil jij ook de club sponsoren, neem dan contact op met het bestuur via het contactformulier!

Lid worden


Wil je weten of dit iets voor je is? Meld je aan bij het bestuur en je kunt 2 keer vrijblijvend komen badmintonnen op de maandagavond. Wil je lid worden, geef dat dan door aan het bestuur. Een lidmaatschap kost slechts € 55 per jaar.

Voor dit bedrag kun je op de maandagavond badmintonnen, krijg je een nieuwjaarsborrel en een borrel bij de seizoensafsluiting. Verder wordt er 1 keer per jaar een feestavond georganiseerd door de feestcommissie.

Nieuw: speciaal lidmaatschap voor kinderen van leden voor een gereduceerd tarief. Neem contact op met het bestuur voor meer informatie.

Lees hier meer over de spelregels van het badmintonspel.

Agenda


Komende speelavonden en evenementen:

maandag 1 april
Geen speelavond - Pasen
maandag 8 april
Speelavond + BC Donderslag 2 ★ BC Het Anker
maandag 15 april
Speelavond + BC Donderslag 1 ★ BC De Snelle Shuttle
maandag 22 april
Speelavond + BC Donderslag 2 ★ BC Budel 2 wedstrijden starten 20:00 uur!
maandag 29 april
Speelavond + BC Donderslag 2 ★ BC Stamproy 2

Contact


BC Donderslag

KvK: 12040828

Er wordt iedere maandag gespeeld van 19:45 tot 23:00 uur in de Jo Gerrishal, Achilleslaan 2A, 6042 JV Roermond, tenzij anders aangegeven in de agenda.

We starten om 19:45 uur met 9 banen en moeten een uurtje later helaas 3 banen afstaan aan VC Hero.

Neem via onderstaand formulier contact op met de club: